Du behöver
- 300 g kantareller gula
- 2 st schalottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 msk rapsolja eller olivolja
- 4 dl carnaroliris eller avorioris
- 2 dl vitt vin torrt
- 1 l kycklingbuljong kokande av fond
- 2 dl parmesanost riven
- salt svartpeppar
Servera med:
rucolasallad
parmesanost riven
olivolja
Gör så här
1
Ansa kantarellerna och hacka dem grovt. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i en gryta med olja, tills det mesta av vattnet kokat in och löken är mjuk.
2
Tillsätt riset och låt det fräsa i grytan i 2 minuter. Tillsätt vinet och rör om och låt det koka in i riset. Späd med kycklingbuljongen efter hand med jämna mellanrum och rör om. Låt riset sjuda, ca 20 minuter. Det ska finnas kvar en liten kärna i riset. Tillsätt parmesanost och smaka av med salt och peppar.
3
Servera risotton med rucolasallad, ringla över olivolja och strö över riven parmesanost.