Tomat- och dillströmming med färskpotatis

Den lättlagade tomat- och dillströmmingen med färskpotatis är perfekt sommarmat.

Du behöver

  • 300 g strömmingsfilé
  • salt och peppar
  • 2 st tomater
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st dill liten knippa
  • vatten

Tillbehör:

500 g färskpotatis
grönsallad

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Skölj strömmingarna och torka av dem. Lägg ut dem på arbetsbordet och strö över salt och peppar. Rulla samman filéerna.

2
Lägg rullarna med skarven nedåt i en liten låg kastrull. Skiva tomaterna, skala och finhacka löken och fördela det över strömmingsrullarna. Hacka dillen och strö över den.

3
Häll i vatten så att det nätt och jämnt täcker fisken. Låt den koka på svag värme ca 6-8 minuter. Ät nykokt färskpotatis och sallad till.

Scroll to Top