Grillad fläskfilé med kryddrub

Grillad fläskfilé med mycket kryddor passar fint ihop med en örtig potatissallad. Servera med läcker crème fraiche-sås. Härlig och välsmakande sommarmat!

8 portioner

Du behöver

  • 2 fläskfiléer á 500 gram
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 msk oregano
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk salt

Örtsås

1 dl basilikablad
1 dl persilja
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
3 dl crème fraîche
salt och peppar

Garnering

basilika
oregano

Gör så här

1

Putsa köttet. Blanda kryddor, socker och salt och gnid in köttet runt om med kryddblandningen.

2

Grilla fläskfilén till en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas upp.

3

Sås: Mixa basilika, persilja, vitlök och olivolja. Blanda med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

4

Skiva upp köttet, ringla över lite sås och servera resten bredvid. Garnera med örter.

Scroll to Top