Dillkött på kyckling (från Ingrid i Kalmar)

En god vän tipsade om att koka dillkött på djupfryst kyckling. Provade och blev glatt överraskad över resultatet...

Du behöver

  • 1 st kyckling djupfryst på ca 1 kg
  • 1.5 l vatten
  • 2.5 tsk salt
  • vitpepparkorn några
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot i bitar

Sås:

1.5 msk margarin
2.5 msk vetemjöl
5 dl buljong
0.5 dl grädde
1 dl hackad dill
1.5 msk pressad citron
1 krm socker
äggula

Gör så här

1
Tina kycklingen och dela den i halvor. Koka upp vatten, kryddor och grönsaker. Lägg i kycklingen och koka på svag värme under lock 30-35 minuter.

2
Ta upp kycklingen, bena ur och ta bort skinn medan den är varm. Det går lättast då. Skär kycklingen i bitar och sila buljongen och spara till såsen.

3
Sås: Smält fettet och rör ner mjölet. Späd med buljongen lite i taget under omröring. Koka såsen i 5 minuter och tillsätt sedan grädde, dill, citronsaft och socker. Smaka av.

4
Om äggula önskas, så rör ihop den med lite grädde och rör ner i den heta såsen som sedan inte får koka.

5
Slå såsen över kycklingbitarna och servera med pressad potatis och en sallad.

Scroll to Top