Apelsintryffelbiskvier

Du behöver 275 g mandelmassa 1 st äggvita liten Fyllning: 200 g mörk choklad 0.5 dl vispgrädde 0.5 dl mjölk 25 g smör 1 msk...

Du behöver

  • 275 g mandelmassa
  • 1 st äggvita liten

Fyllning:

200 g mörk choklad
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk
25 g smör
1 msk pressad apelsinsaft

Glasyr:

200 g mörk choklad

Ugn: 175°

Gör så här

1
Riv mandelmassan och rör den smidig med äggvitan. Klicka eller spritsa ut små bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kallna.

2
Fyllning: Hacka chokladen. Koka upp grädde, mjölk och smör. Ta kastrullen från värmen och lägg i choklad och apelsinsaft. Rör tills chokladen smält. Låt kallna. Låt krämen stelna i kylen.

3
Spritsa eller bred på krämen på den platta sidan av bottnarna. Låt stelna i frysen.

4
Glasyr: Smält chokladen i vattenbad och doppa toppen på biskvierna. Låt stelna.

Scroll to Top