Du behöver
- 275 g mandelmassa
- 1 st äggvita liten
Fyllning:
200 g mörk choklad
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk
25 g smör
1 msk pressad apelsinsaft
Glasyr:
200 g mörk choklad
Ugn: 175°
Gör så här
1
Riv mandelmassan och rör den smidig med äggvitan. Klicka eller spritsa ut små bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kallna.
2
Fyllning: Hacka chokladen. Koka upp grädde, mjölk och smör. Ta kastrullen från värmen och lägg i choklad och apelsinsaft. Rör tills chokladen smält. Låt kallna. Låt krämen stelna i kylen.
3
Spritsa eller bred på krämen på den platta sidan av bottnarna. Låt stelna i frysen.
4
Glasyr: Smält chokladen i vattenbad och doppa toppen på biskvierna. Låt stelna.