Annons
Annons
Annons

Annons
Annons

Res på egen hand

Schleswig-Holsteins idyll
Schleswig-Holsteins idyll

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
3 x 3-rätters middag/buffé
Se hela resans innehåll
1449,00
SEK
Weekend i Stockholms skärgård
Weekend i Stockholms skärgård

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
1 x 2-rätters middag inkl. kaffe
Se hela resans innehåll
1399,00
SEK
Sommar i Stockholms skärgård
Sommar i Stockholms skärgård

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
2 x 2-rätters middag
Se hela resans innehåll
2149,00
SEK
Sommar, sol och nöjen i sköna Danmark
Sommar, sol och nöjen i sköna Danmark

5 övernattningar
5 x frukostbuffé
5 x middagsrätt inkl. sallad
Se hela resans innehåll
2099,00
SEK
Sommar, sol och nöjen i sköna Danmark
Sommar, sol och nöjen i sköna Danmark

4 övernattningar
4 x frukostbuffé
4 x middagsrätt inkl. sallad
Se hela resans innehåll
1799,00
SEK

Finns Ovesterin receptfritt?

Jag är ännu en kvinna som lider av torra slemhinnor. Jag har sökt efter ovesterintabletter men kan inte hitta några som kan köpas utan recept på apoteken. Stämmer det verkligen, att Ovesterin finns receptfritt? Snälla, tala om var de finns!
I.A. i Malmö
Gynekolog Ingrid Emgård svarar: Receptfritt kan du köpa Ovesterin i form av vagitorier som är särskilda kapslar att föra in i slidan. Utan recept får du också vaginalkräm, en kräm eller salva som kan föras in i slidan med en särskild doseringsapplikatur eller strykas ut tunt på torra områden i underlivet. Däremot behöver du recept för att få tabletter eftersom det har en något större allmäneffekt än lokalpreparaten vilka bara resorberas i en mycket ringa grad.

Östriol som är östrogeninnehållet i Ovesterin är ett naturligt förekommande östrogen som i sig är mycket svagt. Men det brukar vara tillräckligt mot de lokala underlivsbesvär som uppstår på grund av en minskad östrogenproduktion. Till dessa besvär hör tunna, torra, irriterade, ibland lättblödande slemhinnor i underlivet med skav och allmänt obehag. Mycket vanligt är att det ger upphov till samlagsbesvär. Ofta kan det också handla om urinvägsbesvär såsom irritation och trängningar samt ökad benägenhet för både inkontinensbekymmer och upprepade urinvägsinfektioner. Framför allt inträffar de här problemen efter klimakteriet men anledningen kan också vara östrogenbrist av andra anledningar.
Annons


Ovesterin är däremot inte tillräckligt som hjälp mot svettningar, blodvallningar, sömnbesvär och andra allmänna klimakteriella östrogenbristsymptom. Det räcker heller inte som förebyggande behandling mot benskörhet och annat där man numera vet eller misstänker att östrogensubstitution kan ge en minskad risk. Ordineras östrogen av någon av de här anledningarna måste ett mera potent preparat användas. Det innebär att komplettering också måste göras med gulkroppshormon om kvinnan har sin livmoder kvar. Vid det betydligt svagare Ovesterin behövs detta inte varken för tablett- eller lokalbehandling.

Engelska huset

I vår roman Engelska huset har trycket i nr 9, 10 och 11 tyvärr gjort delar av texten oläslig. Du kan därför ladda ner de tre första delarna av romanen som pdf här nedan. Pdf:en är optimerad för att läsa på skärm och går också bra att skriva ut i A4-format. Vi beklagar tryckproblemen!

Engelska huset, del 1
Engelska huset, del 2
Engelska huset, del 3 

Nya handarbeten

Häxa 28 feb 2015 20:14 Strumpnisse
Klänning till Barbie 28 feb 2015 16:20 STICKIG
TYGDOCKA 28 feb 2015 16:16 STICKIG
Axelvärmare 28 feb 2015 14:58 Strumpnisse
Kanin mössa 27 feb 2015 19:08 Strumpnisse

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog

Efterlysningen

Tappat kontakten med någon? Sök bland våra efterlysningar!

Tarottorget

Vill du veta vad framtiden bär?

Spelklubben

Underhållande singel - och sällskapsspel!
Vi finns på Google+