Sök i denna blogg...

Annons
Annons
Annons

Annons
Annons

Res på egen hand

Krogsemester i Danmark
Krogsemester i Danmark

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
2 x 2-rätters middag
1899,00
SEK
Krogsemester i Danmark
Krogsemester i Danmark

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
1 x 2-rätters middag/buffé
Se hela resans innehåll
1249,00
SEK
Höstsemester i Sälen
Höstsemester i Sälen

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
2 x smörgåspaket (gör själv)
Se hela resans innehåll
1499,00
SEK
Sommarsemester i Sälen
Sommarsemester i Sälen

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
3 x smörgåspaket (gör själv)
Se hela resans innehåll
2249,00
SEK
Nordtysklands praktstäder
Nordtysklands praktstäder

4 övernattningar
4 x frukostbuffé
1 x välkomstdrink
Se hela resans innehåll
1799,00
SEK

Namn: Maria Berneclou Dahllöf
Bor: Med mannen Svante och tvillingarna Alva & Maja, Lilleskog, Västergötland

Gör: Förskollärare på Toppluvan, Trollhättan

Här dukar jag upp med enkla och goda recept som jag hoppas ska inspirerar







Havreplättar

Publicerat: 28 februari 2012
Taggar: måltid

 

Det här receptet hittade jag i bloggarnas underbara värld. Riktigt goda plättar där du använder havregryn istället för mjöl. Havregrynen mixas ihop till ett mjöl, enkelt och super gott! Jag gjorde plättar- 1 msk smet och fick ut 17 st, vill man inte stå och steka en längre stund gör man bara pannkakor, går lika bra det! Tänk bara på att röra runt smeten varje gång eftersom mjölet gärna sjunker till botten.  Serveras med kanel och en klick äppelmos. Jag har turen att ha ett jätte gott mos som jag fick av min arbetskamarat Eva, det är lyx det!

 

1 dl havregryn

en nypa salt

1 dl mjölk

2 ägg

1 msk äppelmos

 

havreplättar

 

- Mixa havregrynen till ett mjöl och blanda med övriga ingredienser

 

- Stek plättarna i smör och servera med äppelmos och kanel

Äppel- och kolakaka

Publicerat: 26 februari 2012
Taggar: mjuk kaka

 

Det krävs inte mycket för att göra om en gammal favorit och få något ännu godare! Det här är mitt favoritrecept på mjuk kaka, hur du smaksätter den är upp till dig själv och som jag brukar säga, det är bara fantasin som sätter stopp! Jag toppade kakan med kanel- och sockermarinerade äpplen, avslutade med att ringla över kolasås, mums! Hade jag haft flagad mandel hemma hade kakan även fått det, men ibland blir det som det blir :) Har man ingen filmjölk hemma går det lika bra med naturell yoghurt, jag hade bara med jordgubb och det gick minst lika bra det!

 

Och givetvis serveras kakan med vaniljsås, äppelkaka och vaniljsås går liksom hand i hand!

 

äppel- och kolakaka

 

äppel- och kolakaka

 

 2 ägg

2 dl socker

150 g smör

4 ½ dl mjöl

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 ½ dl filmjölk

 

Äpple, kanel, socker och kolasås

 

- Vispa ägg och socker pösigt, smält smöret och tillsätt.

 

- Blanda samman alla torra ingredienser och rör ner det i smeten.

 

-  Tillsätt filmjölken, bred ut smeten i en långpanna (20x30 cm) eller i en pajform.

 

- Strö över äpple och ringla över kolasåsen,  grädda på 200 grader i 20 minuter.

 

Severa med grädde, vaniljsås, glass eller njut av kakan precis som den är

Snickers

Publicerat: 24 februari 2012
Taggar: cookies, godis

Det här är en farlig liten rackare att ha i frysen, syndigt god! Jag testade att använda grövre flingor, special K, blev faktiskt bra. Det är ju nyttigare flingor, väger kanske inte upp för resten av ingredienserna men va sjutton!;) Jag brukar använda mörkare choklad, blir gott mot det söta och precis som så mycket annat här inne äter jag de gärna halvfrusna :)

 

Nu blir det frukost, i braskaminen smattrar elden, fredagsmys!:)

 

Kram på er

 

Snickers

 

Botten

 

1 burk jordnötssmör (med bitar i)

1 dl socker

2 dl ljus sirap

 

- Låt allt smälta sakta i en kastrull

 

1 l Corn Flakes el. Rice Krispies

1 tsk vaniljsocker

1 dl kokos

 

-Krossa Corn Flakes och blanda ihop allt, rör ner i jordnötsblandningen

 

- Häll smeten på ett bakplåtspapper och tryck ut det till en lagom tjocklek. (Jag brukar lägga ett bakplåtspapper på smeten och använda kaveln)

 

- Ställ i kylen en stund så att det kallnar helt

 

Topping

 

200- 400 g choklad (jag föredrar mörk)

 

- Smält chokladen och bred ut den på kakan, låt chokladen stelna

 

- Skär kakan i bitar och förvara i frysen, ta upp dem en stund innan servering

Fettisdag

Publicerat: 21 februari 2012
Taggar: bakelse, cupcakes/muffins

Ville bara önska er en ljuvlig fettisdag! :) Se nu till att mumsa i er en riktigt god semla till kaffet idag! I dag dukar vi upp med dessa semlemuffins, vill ni göra egna klickar ni er in på taggen till höger, bakelse eller cupcakes/muffins

 

Ha det gott!

 

Semlemuffins

Lysande!

Publicerat: 20 februari 2012
Taggar: allmänt

Ja, det är inte bara själva saken som lyser utan idén:) Av min fina vän Andrea fick jag denna vackra gamla kaffekopp i julklapp. Visst är det en smart idé, hon har fyllt en kaffekopp med ljusmassa och vips har man en vacker dekoration som lyser upp fikastunderna!

 

kaffekopp

Soppebröd

Publicerat: 17 februari 2012
Taggar: bröd

När det vankas soppa till middag är hembakat bröd ett måste! Här är mitt absoluta favoritbröd med örter, flingsalt och fetaost. Smaken kan man variera själv, gillar du inte ost, strunta i den. Vill du ha i oliver och körsbärstomater, gör så! Brödet blir lika gott hur du än gör, jag lovar!

 

soppebröd

 

Deg


25 g jäst
2½ dl ljummet vatten
3/4 dl olivolja
½ tsk salt
1 vitlöksklyfta
ca 6 dl vetemjöl special



- Smula ner jästen i en bunke och rör ner vattnet



- Tillsätt olivolja, pressad vitlök och salt. Blanda sist ner mjölet och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter



- Knåda till degen lite och tryck elelr kavla ut den i en pappaersklädd långpanna (30x40 cm).



- Pricka med gaffel och låt den jäsa i 20 minuter



Garnering



3 msk olivolja
ca 2 tsk finhackade kryddor t ex oregano och rosmarin
ca 2 tsk flingsalt

Fetaost



- Pensla örtoljan över brödet, tryck ner ost, strö över saltet och grädda på 225 grader i ca 12 minuter

Kolakakor med det där lilla extra

Publicerat: 15 februari 2012
Taggar: cookies

Håller ni inte med om att kolakakor är barnsligt gott!? Jag funderade häromdagen på en variant som skulle kunna göra dem ännu godare, svaret var enkelt- kolasås! Så här är min variant på kolakakor, en lite lyxigare  variant men fortfarande busenkel att svänga ihop!

 

kolakakor

 

Deg

 

200 g smör

1½ dl socker

2 msk sirap

2 msk vaniljsocker

5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

 

- Arbeta snabbt ihop alla ingredienser och välj om du vill ha snitt eller runda kakor. Om du gör runda kakor, forma till bollar och tryck till, fyll fördjupningen med kolasås

 

- Lägg kakorna på pappersklädda plåtar och grädda på 200 grader i ca 10 minuter

 

Cupcakes for Valentine

Publicerat: 13 februari 2012
Taggar: cupcakes/muffins

 

Alla hjärtans dag ska givetvis firas med något sött efter maten och imorgon bjuds det på minimuffins med citron och en smarrig hallonglasyr. Till dekoration är det gott med ett hallon men just i morgon passar det lite extra bra med ett hjärta!

 

Ta hand om varandra och sprid lite extra glädje i morgon!

 

Kram!

 

Cupcakes for Valentine

 

Cupcakes for Valentine

 

Receptet till muffinsen hittar ni under taggen cupcakes/muffins (receptet nedanför). Glasyren är enkel, Vispa ihop färskost och florsocker efter smak och rör ner mosade hallon.

Minimuffins med citron

Publicerat: 11 februari 2012
Taggar: cupcakes/muffins

Det doftar verkligen ljuvligt när man river citronskal, friskt och fräscht! Och lika friskt blir det när man bakar med citron. Just nu är jag helt inne på att baka små söta cupcakes och tycker att det är så sött med dessa små muffins! Denna gången blev det med smak av citron, ljuvligt goda och det får en att drömma om varma sommardagar.. nu ligger de i frysen och väntar på nästa fika och då kommer det roligaste, dekorationen :)!

 

Minimuffins med citron

 

Minimuffins, 24 st

 

125 g smör

125 g socker

125 g  extra fint mjöl

2 ägg

Rivet skal och saft från 1 citron

 

- Rör socker och smör pösigt och rör ner resten av ingredienserna

 

- Fördela smeten i for,arna och grädda på 190 grader i ca 12 minuter

Minimuffins med dumletopp

Publicerat: 9 februari 2012
Taggar: cupcakes/muffins

Vet ni vad, det här inlägget är inlägg nummer 500, riktigt roligt och lite häftigt! Detta firar vi här hemma med minimuffins med choklad och en lyxig topp. Recepten hittar ni under taggen cupcakes/muffins och dessert

 

Dumlemoussen är fantastiskt god att toppa muffisen med eller varför inte använda den som tårtfyllning!? Med en sprits förvandlar du vilken muffins som helst till en mumsig skapelse som är en fröjd för både öga och gom

 

muffins

Semlemuffins

Publicerat: 7 februari 2012
Taggar: bakelse, cupcakes/muffins

Iår har jag testat en ny variant på semlor, det är ju snart dags för fettisdag (21 februari) och då gäller det att ha frysen laddad med bullar, i detta fall, muffins! Jag gjorde helt enkelt helt vanliga muffins och smaksatta dem med kardemumma (och en gnutta vanilj), skar av toppen och gröpte ur ett hål. Mandelmassa rev jag fint och blandade med lite vaniljsås, fyllde hålet och toppade med grädde, på med locket och sedan pudra över florsocker.

 

Receptet på muffinsen delar jag inte med mig av för jag blev inte riktigt nöjd. Men om ni vill testa på den här varianten i år finns det en uppsjö av recept på just kardemummamuffins!

 

semlemuffins

 

 

 

 

Äppel- och kanelbullar

Publicerat: 5 februari 2012
Taggar: vetebröd

Här kommer en annan variant på godaste bullarna. Receptet på vetedegen hittar ni under taggen vetebröd, annars ligger receptet några inlägg längre ner. Fyllningen till de här smarriga snäckorna består av smör, socker, kanel, kardemumma och rivet äpple. Riktigt gott och saftigt! Och se nu till att ta en extra bulle till kaffet, de innehåller ju faktiskt frukt;)

 

bullar

 

Deg



25 g jäst
2½ dl mjölk
75 g smör
3/4 dl vit sirap
1 krm salt
½ ägg
ca 8 dl mjöl

 

- Smula ner jästen i en bunke, tillsätt fingervarmt mjölk. Klicka ner smöret, häll i sirap, salt, ägg och rör om



- Blanda ner mjölet och knåda till en blank deg, täck med bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter



Fyllning

100 g smör
3/4 dl socker
2 tsk kanel
½ tsk kardemumma
1 rivet äpple



- Kavla ut degen till en rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär i skivor.


- Låt bullarna jäsa på en pappersklädd plåt i 30 minuter, pensla med ägg och strö över pärlsocker eller mandel



- Grädda på 250 grader tills bullarna är gyllenbruna

Kaffe Schweiz

Publicerat: 3 februari 2012
Taggar: dryck

 Jag ska väl erkänna att det har blivit en hel del fikastunder under mammaledigheten, men det hör väl till ;)  Här vräker snön ner och då är det lite extra gott att kura ner sig under en filt och dricka något varmt. Det här är en ny smakvariant men syndigt god kan jag lova!

 

 kaffedrink

 

kaffedrink

 

1 port.

 

1 påse nötkräm

1 dl espresso (alt starkt kaffe)

ca 1½ dl varm mjölk (vi skummade vår)

Vispad grädde

 

- Tryck ut nörkrämen i ett glas/mugg och häll på kaffet, rör slät

 

- Häll på mjölken och toppa med grädde

 

- Gott blir det att toppa med några hackade nötter och pudra över kakao

 

Senast inloggad: 26 jul 13:11
Bor i: Vargön, Lilleskog
Födelsedag: 30 apr 1984

Statistik

Medlemmar: 20753
Nya blogginlägg senaste dygnet: 10
Nya bilder senaste dygnet: 27

Nya handarbeten

Småkakor 26 jul 2014 10:18 Annettan
Sommarduk 25 jul 2014 18:52 HelenaGL
Sockor 22 jul 2014 19:11 Eva Olsson
Träskosockor 22 jul 2014 19:09 Eva Olsson
Cirkus filt är nu klar 18 jul 2014 20:31 stidol

Efterlysningen

Finns du med bland våra efterlysningar?

Bli medlem!

• Träffa nya vänner

• Ladda upp bilder!

• Delta i diskussionerna!

Bli medlem nu! »