Sök i denna blogg...

Enkel adress till bloggen:
http://www.hemmetsjournal.se/Birte/blogg
Annons
Annons
Annons

Annons
Annons

Res på egen hand

Fjällvandring i Norge
Fjällvandring i Norge

5 övernattningar
5 x frukostbuffé
3 x 3-rätters middag/buffé
3399,00
SEK
Sommarsemester i Jönköping
Sommarsemester i Jönköping

5 övernattningar
5 x frukostbuffé
5 x eftermiddagskaffe
Se hela resans innehåll
2599,00
SEK
Minisemester i Jönköping
Minisemester i Jönköping

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
3 x eftermiddagskaffe
Se hela resans innehåll
1599,00
SEK
Weekend i Jönköping
Weekend i Jönköping

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
2 x eftermiddagskaffe
Se hela resans innehåll
1099,00
SEK

Bandet är färdigt.

Publicerat: 16 augusti 12:54
Taggar: handvävd band, band

 

Ni som har följt mig på bloggen kommer kanske ihåg att jag lyckades köpa en bandvävstol billigt på et loppis för några år sedan. Det var i 2012 – vad tiden går fort.

Nu är jag klar med det första bandet. Det är lite drygt tre meter långt. Jag kommer till att använda det på större tomtar. Tomtebristen är stor så nu är det bråttom med produktionen.

Hälsningar Birte som har för lite tid i förhåll till allt som går att göra.

Nya tomterna Lulle

Publicerat: 1 augusti 16:47
Taggar: handgjorda vättar, vättar, handgjorda tomtar, tomtar

 

Det här är årets nya tomte med stickad mössa. Jag ska vara på Falkängen nästa vecka och då ska de vara med tillsammans med många andra tomtar.

Hälsningar Birte som ser fram mot kommande vecka.

Garnet blev vanter

Publicerat: 25 juli 16:37
Taggar: vanter

 

Nu har garnet jag färgade blivet vanter. Jag har ruggat upp dem på insidan och utsidan så de är mjuka och goda.

Tyvärr är det svårt att få med det uppruggade på bild. Den till höger synes det inte på och den till vänster har partier som ser ut till att inte ha en riktig skärpa.

Hälsningar Birte som har färgat mera garn.

Tokagølet

Publicerat: 22 juli 07:55
Taggar: tokagjelet, tokagølet

 

Nu är det många som åker på bilsemester för att bland annat se nya vyer. Det här är ett gammalt vykort från Norge med en fantastisk väg. Jag har aldrig varit där men kartan talar om för mig att numera går vägen i tunnlar. Säkrare och mera praktiskt men inte lika vackert.

Som en bekant i Norge sa: ”Det är synd om turisterna i Norge nu för de får ofta bara se landet från insidan.”

 

Hälsningar Birte som i år får hålla till godo med vyerna hemma.

Det tar sig!

Publicerat: 12 juli 20:46
Taggar: handfärgat garn

 

Det har varit lite tyst från mig ett tag. Jag har hantverkare här. Har bytt vindskivor och hängrännor. Äntligen har jag fått bort TV-antennen som inte var i bruk eftersom jag fick fiber i 2010.

Trädgården ska göras i ordning så nu har jag ingen gräsmatta och gångar ska läggas.

Medan allt det här pågår passar jag på att få hjälp med nya skåp och hyllor till förvaring av material och produkter och jag möblerar om så jag får mitt arbetsrum nedanför trappan med ett bord för symaskiner och ett för tillklippning mm. Det blir fint när det blir klart.

Athena är lycklig för att hon har fått en ny utkiksplats = högt skåp, i sovrummet. Där älskar hon att ligga.

I går letade jag fram färgerna så jag fick färgat en härva med garn. Jag ska nu sticka ett par vantar, är planen.

Hälsningar Birte och Athena som tycker vi får det fint.

Lycka!

Publicerat: 4 juli 22:14
Taggar: athena, katt, sokoke

 

Vi har fått ett nytt skåp i sovrummet – förlåt – utkiksplats! Den är helt underbar med bra koll på läget och god plats att sträcka ut sig på när tröttheten kommer smygande.

Hälsningar lyckliga Athena och matte Birte som ser fram mot nyttjande av skåpets insida.

Allmogekudde - återbruk

Publicerat: 18 juni 14:17
Taggar: kudde, återbruk

 

Här är en till kudde som också är ett återbruk. Trycket är en smal remsa jag köpte på loppis för några år sedan. Jag har här använt nedre delen av den och där i kanten står det tryckt ”Lena”. Resten av kudden är sytt av en gammal handvävd duk jag har fått av en vän.

Jag tycker kudden blev fin men tydligen är inte allmoge så populärt just nu. Jag ska ha den med till Återbrukets dag på Friluftsmuseet Hallandsgården i Halmstad sista lördagen i juni.

Hälsningar Birte som hoppas på fint väder i Halmstad, blir det regn stannar jag hemma.

Återbruk

Publicerat: 2 juni 20:55
Taggar: kudde, återbruk

 

Den här kudden har jag sytt av ett par gamla dukar och några handhanddukar samt lite spets av okänt ursprung.

Jag ska vara med på Återbrukets dag på Hallandsgården i Halmstad den 27 juni. Då ska jag ha med den här kudden. Hoppas bara vädret är bra så det går att vara ute med textilier.

Hälsningar Birte som vill till Halmstad i sol och vackert väder. Det är sååå fint och vackert på Hallandsgården. Riktigt mysigt men lite långt för mig.

Om Athena själv får bestämma

Publicerat: 31 maj 13:18
Taggar: sokoke, athena

 

Inget är som fräscht vatten!

Hälsningar Athena och matte Birte som drömmer om sommar och värme.

 

Musfångarna

Publicerat: 24 maj 13:02
Taggar: athena, katt, sokoke

 

Det blev en livlig natt. Melodifestival till ut på natten och Athena var nöjd, ut och in på altanen hela tiden. Under omröstningen så hade hon lite hyss för sig i hallen, hörde jag. När jag kom dit verkade allt normalt. Det upprepade sig några gånger. Måns vann och sedan gick jag i säng. Athena irrade runt. Jag höll på att somna men blev väckt. Inget konstigt, Athena gick runt på golvet. Jag höll på att somna igen och blev väckt av Athena som var intresserad av något bak det som stod på golvet, tvättkorg, symaskin, kasse mm. Då förstod jag, det måste vara en mus. Nu flyttade jag undan prylarna och fick syn på den. Tog tag i Athena för att hon skulle hjälpa mig. Glöm det. Kul med en husmus att leka med när det passar.

Det stod klart, jag fick vara musfångare själv. Tog fram dammsugaren, den tycker inte Athena om så hon satte sig i SITT fönster och tittade på. Musen var nu under sängen och jag jagade den med dammsugaren. Problem, sängen har ben, men till slut small det till i slangen och musen var fångad. Klockan var blitt tre på natten.

Hon har nog burit in den utan att jag har sätt det. En lång och smal mus så det var nog en nebbmus. Förra året tog hon inte in något djur.

Här på bilden sitter hon i sitt kära fönster, se alla nosmärken. Tydligen finns det något intressant ute i trädgården.

Hälsningar musfångarna Athena och Birte

Nordlandsbunad (folkdräkt)

Publicerat: 18 maj 08:22
Taggar: bunad, folkdräkt

 

VG-leserne har talt: Nordlandsbunaden er Norges vakreste.

Over 73.000 har de siste to dagene deltatt i avstemningen på VGs nettsider.  Med 24 prosent av stemmene, ble det en klar seier til kvinnebunaden fra Nordland.

Text och bild här ovan från Oslotidningen Verdens Gang.

 Jag gjorde en stor porselensdocka för många år sedan. Den ser vuxen ut, lång och smal med långt mörkt hår. Eftersom min mor är från Nordland ska jag sy en Nordlandsbunad till henne, har jag planerat. Allt material har jag. Några blommor är klara. Det är jobbigt at sy mönstret i miniformat och det kräver mycket ljus. Det bästa är att sitta ute på sommaren. Jag undrar bara när jag ska få tid till det.

Hälsningar Birte som har flera projekt än tid.

Lördag och sovmorgon

Publicerat: 9 maj 10:37
Taggar: athena, sokoke

 

Äntligen lördag och Athena njuter av sovmorgon. Än finns ingen blomsteräng men det går minst lika bra med ett täcke fullt av blommor.

Athena och matte Birte önskar alla en fin försommarhelg!

Stickat och tovat väska

Publicerat: 3 maj 12:16
Taggar: tovat, ylledroderi, väska

 

Den här väskan är stickat av ett ullgarn jag har färgat. Sedan har jag tovat den. Väskan är tjock och stabil så den töjer sig inte. Till slut har jag broderat på den. Färgerna är lite höstaktiga men det var de jag tyckte passade bäst på det gröna.

Hälsningar Birte som ska ut i värmen och göra i ordning altanen.

Återbruk och problem

Publicerat: 10 april 15:10

 

Här är ett nytt återbruk. De här väskorna är sydda av handvävda löpare som är lite grova och har en mycket fin struktur.

I dag har jag tagit ledigt för att vara hemma och börja tvätta gardiner och senare på dagen gå ut och jobba i trädgården. Det är dumt att planera, man bestämmer inte allt själv här i världen.

I dag är det jämngrått. Inte direkt torkväder så gardinerna fick vara. Sedan kommer bonden med sin stora traktor och tank och börjar gödsla med kopiss på åkern framför mig. Lukten är inte direkt angenäm. Inget jag vill ha i mina gardiner så det är bra att de hänger kvar framför fönstren. Trädgården håller jag mig ifrån i dag. Det är bara att vara inne och fortsätta sy väskor. Inte så dumt det heller. Tyvärr kommer lite av doften in. Nu önskar jag mig regn så allt försvinner eller helst att bonden plogar åkern. Det är bästa sättet att bli av med mördarsniglar.

Gödsling

Hälsningar Birte som åter igen har fått lära sig att inte planera för mycket.

 

 

 

 

 

 

Tiderna förändras och "jubileum"

Publicerat: 1 april 18:18

 

Jag har fortfarande ”kattfocus”. Det betyder att jag vill ha flera katt-tyger. Eftersom det är långt mellan quiltaffärerna så gav jag mig ut på nätet och letade. Når jag väl hittade katter jag ville ha så blev det hund och häst också. Det var enkelt och bekvämt och nästa dag hade jag tygerna.

I dag har jag ett jubileum – det är 40 år sedan jag började på min arbetsplats. Det har firats med kakor till fikat. Det är inte så att jag har gjort samma sak i alla dessa år. Det är mera som att ha bytt jobb flera gånger om.

Efter att ha jobbat där i några år, i slutet av 70-talet, så skulle alla kanslister (inte jag) gå på kurs och lära sig ordbehandling. Konstigt, vad var det? En maskin som kan ändra text, fick vi reda på. Omöjligt, tyckte vi. De som kom från kursen hade lite svårt att förklara men det fungerade sa de. Ordet dator användes inte då. En dator, visste alla, var en monsterstor maskin i ett stort rum någon stans i världen som kunde göra konstiga saker. Hade inget med oss att göra.

En bit in på 80-talet blev det datorer för de flesta. Det tog många år innan det blev en del information i databaserna och sedan dess har utvecklingen varit stor.

Nu kan allt handlas via datorer och information om allt möjlig och omöjligt går att söka fram med några knapptryckningar. Själv har jag blogg, webbsida och Facebook. Vilken utveckling och förändring av livet sedan den gången det pratades om ordbehandling.

Hälsningar Birte som är glad för datorerna.

Senast inloggad: 26 aug 12:34
Bor i: Kungsbacka
Födelsedag: 24 nov 1950

Statistik

Medlemmar: 22381
Nya blogginlägg senaste dygnet: 5
Nya bilder senaste dygnet: 12

Nya handarbeten

Efterlysningen

Finns du med bland våra efterlysningar?

Bli medlem!

• Träffa nya vänner

• Ladda upp bilder!

• Delta i diskussionerna!

Bli medlem nu! »