Sök i denna blogg...

Enkel adress till bloggen:
http://www.hemmetsjournal.se/Birte/blogg
Annons
Annons
Annons

Annons
Annons

Res på egen hand

Schleswig-Holsteins mittpunkt
Schleswig-Holsteins mittpunkt

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
1 x välkomstdrink
Se hela resans innehåll
1299,00
SEK
Schleswig-Holsteins mittpunkt
Schleswig-Holsteins mittpunkt

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
1 x välkomstdrink
Se hela resans innehåll
999,00
SEK
Sommar i Schleswig-Holsteins mittpunkt
Sommar i Schleswig-Holsteins mittpunkt

4 övernattningar
4 x frukostbuffé
1 x välkomstdrink
Se hela resans innehåll
1699,00
SEK
Schleswig-Holsteins mittpunkt
Schleswig-Holsteins mittpunkt

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
1 x välkomstdrink
Se hela resans innehåll
1399,00
SEK
Schleswig-Holsteins mittpunkt
Schleswig-Holsteins mittpunkt

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
1 x välkomstdrink
Se hela resans innehåll
1099,00
SEK

Musfångarna

Publicerat: i förrgår 13:02
Taggar: athena, katt, sokoke

 

Det blev en livlig natt. Melodifestival till ut på natten och Athena var nöjd, ut och in på altanen hela tiden. Under omröstningen så hade hon lite hyss för sig i hallen, hörde jag. När jag kom dit verkade allt normalt. Det upprepade sig några gånger. Måns vann och sedan gick jag i säng. Athena irrade runt. Jag höll på att somna men blev väckt. Inget konstigt, Athena gick runt på golvet. Jag höll på att somna igen och blev väckt av Athena som var intresserad av något bak det som stod på golvet, tvättkorg, symaskin, kasse mm. Då förstod jag, det måste vara en mus. Nu flyttade jag undan prylarna och fick syn på den. Tog tag i Athena för att hon skulle hjälpa mig. Glöm det. Kul med en husmus att leka med när det passar.

Det stod klart, jag fick vara musfångare själv. Tog fram dammsugaren, den tycker inte Athena om så hon satte sig i SITT fönster och tittade på. Musen var nu under sängen och jag jagade den med dammsugaren. Problem, sängen har ben, men till slut small det till i slangen och musen var fångad. Klockan var blitt tre på natten.

Hon har nog burit in den utan att jag har sätt det. En lång och smal mus så det var nog en nebbmus. Förra året tog hon inte in något djur.

Här på bilden sitter hon i sitt kära fönster, se alla nosmärken. Tydligen finns det något intressant ute i trädgården.

Hälsningar musfångarna Athena och Birte

Nordlandsbunad (folkdräkt)

Publicerat: 18 maj 08:22
Taggar: bunad, folkdräkt

 

VG-leserne har talt: Nordlandsbunaden er Norges vakreste.

Over 73.000 har de siste to dagene deltatt i avstemningen på VGs nettsider.  Med 24 prosent av stemmene, ble det en klar seier til kvinnebunaden fra Nordland.

Text och bild här ovan från Oslotidningen Verdens Gang.

 Jag gjorde en stor porselensdocka för många år sedan. Den ser vuxen ut, lång och smal med långt mörkt hår. Eftersom min mor är från Nordland ska jag sy en Nordlandsbunad till henne, har jag planerat. Allt material har jag. Några blommor är klara. Det är jobbigt at sy mönstret i miniformat och det kräver mycket ljus. Det bästa är att sitta ute på sommaren. Jag undrar bara när jag ska få tid till det.

Hälsningar Birte som har flera projekt än tid.

Lördag och sovmorgon

Publicerat: 9 maj 10:37
Taggar: athena, sokoke

 

Äntligen lördag och Athena njuter av sovmorgon. Än finns ingen blomsteräng men det går minst lika bra med ett täcke fullt av blommor.

Athena och matte Birte önskar alla en fin försommarhelg!

Stickat och tovat väska

Publicerat: 3 maj 12:16
Taggar: tovat, ylledroderi, väska

 

Den här väskan är stickat av ett ullgarn jag har färgat. Sedan har jag tovat den. Väskan är tjock och stabil så den töjer sig inte. Till slut har jag broderat på den. Färgerna är lite höstaktiga men det var de jag tyckte passade bäst på det gröna.

Hälsningar Birte som ska ut i värmen och göra i ordning altanen.

Återbruk och problem

Publicerat: 10 april 15:10

 

Här är ett nytt återbruk. De här väskorna är sydda av handvävda löpare som är lite grova och har en mycket fin struktur.

I dag har jag tagit ledigt för att vara hemma och börja tvätta gardiner och senare på dagen gå ut och jobba i trädgården. Det är dumt att planera, man bestämmer inte allt själv här i världen.

I dag är det jämngrått. Inte direkt torkväder så gardinerna fick vara. Sedan kommer bonden med sin stora traktor och tank och börjar gödsla med kopiss på åkern framför mig. Lukten är inte direkt angenäm. Inget jag vill ha i mina gardiner så det är bra att de hänger kvar framför fönstren. Trädgården håller jag mig ifrån i dag. Det är bara att vara inne och fortsätta sy väskor. Inte så dumt det heller. Tyvärr kommer lite av doften in. Nu önskar jag mig regn så allt försvinner eller helst att bonden plogar åkern. Det är bästa sättet att bli av med mördarsniglar.

Gödsling

Hälsningar Birte som åter igen har fått lära sig att inte planera för mycket.

 

 

 

 

 

 

Tiderna förändras och "jubileum"

Publicerat: 1 april 18:18

 

Jag har fortfarande ”kattfocus”. Det betyder att jag vill ha flera katt-tyger. Eftersom det är långt mellan quiltaffärerna så gav jag mig ut på nätet och letade. Når jag väl hittade katter jag ville ha så blev det hund och häst också. Det var enkelt och bekvämt och nästa dag hade jag tygerna.

I dag har jag ett jubileum – det är 40 år sedan jag började på min arbetsplats. Det har firats med kakor till fikat. Det är inte så att jag har gjort samma sak i alla dessa år. Det är mera som att ha bytt jobb flera gånger om.

Efter att ha jobbat där i några år, i slutet av 70-talet, så skulle alla kanslister (inte jag) gå på kurs och lära sig ordbehandling. Konstigt, vad var det? En maskin som kan ändra text, fick vi reda på. Omöjligt, tyckte vi. De som kom från kursen hade lite svårt att förklara men det fungerade sa de. Ordet dator användes inte då. En dator, visste alla, var en monsterstor maskin i ett stort rum någon stans i världen som kunde göra konstiga saker. Hade inget med oss att göra.

En bit in på 80-talet blev det datorer för de flesta. Det tog många år innan det blev en del information i databaserna och sedan dess har utvecklingen varit stor.

Nu kan allt handlas via datorer och information om allt möjlig och omöjligt går att söka fram med några knapptryckningar. Själv har jag blogg, webbsida och Facebook. Vilken utveckling och förändring av livet sedan den gången det pratades om ordbehandling.

Hälsningar Birte som är glad för datorerna.

Väska med tygtryck

Publicerat: 29 mars 17:38
Taggar: återbruk, tygtryck, väska

 

Nu är väskan klar, den med tygtryck av en katt. Det blev en prickigkatt med gyllne prickar. På baksidan av väskan är det en ficka och på den står bokstäverna K A T T ojämt placerade. De är också i tygtryck med en gyllen kant runt.

Väskan är ett återbruk av gamla jeans.

Hälsningar Birte som ska göra flera väskor.

Tygtryck

Publicerat: 19 mars 15:26
Taggar: tygtryck

 

Nu har jag gjort lite tygtryck. Det är också något spännande att hålla på med. Riktigt kul faktiskt.

Jag håller mig till katt-temat ett tag till. Trycket är på gamla jeans och den här biten ska bli till en väska, har jag planerat. Så får vi se vad det blir till slut.

Hälsningar Birte som ska ägna lite tid i trädgården.

Kattfokus

Publicerat: 9 mars 23:55
Taggar: kattprylar, väskor

 

Nu får tomtar och vättar vila medan jag ägnar mig åt symaskinen. Jag har nu sytt några små väskor med katter på. Här visar jag tre av dem. Jag har också sytt ett burskynke, sådana man har på kattutställningar. Det är lite större tygbitar än jag vanligtvis arbetar med. Tygåtgången är mycket större än man kan tro.

Hälsningar Birte som nu har fokus på katter. Bra tycker Athena, ha bara fokus på mig.

Tre tomtebröder

Publicerat: 2 mars 09:42
Taggar: nisser, tomtar, tomte, vättar, vätte

 

Som ni vet, alla tider är tomtetider.  Här är tre tomtebröder. De är lika som bröder brukar vara och kläderna är lika men inte likadana. De måste ju skilja sig åt.

I dag har de blivet fotograferade så jag har ett minne av dem. Nu ska de flytta till ett nytt hem.

Hälsningar Birte som är glad det går mot vår.

Finklädd barn för över 100 år sedan

Publicerat: 12 februari 16:43
Taggar: livet förr, barnkläder, gamla barnbilder

 

Det här är en bild av min far, fött i 1906. Här är han hos fotografen för att fotograferas och då ska man vara fin. Han blir klädd som en liten soldat med vapen.

Ingen skulle i dag sätta sådan utstyrsel på ett litet barn. Söt är han i alla fall.

Bilden är tagen i Oslo och det måste vara ungefär år 1910.

Hälsningar Birte som är glad klädstilen har ändrats.

Tomte i snön

Publicerat: 29 januari 19:43
Taggar: handgjord vätte, nisse, tomtar, vätte, handgjord tomte, tomte

 

Det är fortfarande januari och det är så klart också en tomtemånad. Det här är min senaste. Han sitter ute i snön med eftermiddagssol, faktiskt den enda dagen vi har haft med snö och sol här på kusten. Dagen efter försvann snön.

Hälsningar Birte och Athena som ser fram mot vår och värme.

Snösokoke - förtydligande

Publicerat: 16 januari 08:34
Taggar: katt, snösokoke, sokoke

 

Jag var i mitt förra inlägg otydlig när det gäller Snösokoker. Självklart kan man para två Snösokoker och få Snösokokeungar. Skälet till att det inte går att göra är att det är för få individer. De som finns och som är stora är syskon. I framtiden bör det finnas tillräckligt många individer men just nu är det slumpen som avgör.

Bilden här ovan är av första kullen som föddes i Sverige med fyra vita och en vanlig. Jag lovar, det var en rätt chockerad uppfödare som fick dem men det gick fort från chock till glädje.

I november föddes en annan kull med två Snösokoker. Vad jag vet är en av dem till salu och för två dagar sedan föddes ytterligare en  kull på en annan plats med fyra vanliga.

Snösokoken är så ovanlig att det finns bara fem kända i Sverige för en i första kullen har flyttat utomlands.

Liten snösokoke

En av de fyra små snösokokerna.

Läs mera om sokoker på http://kadzonzo.se/#sthash.HehBYcki.dpbs

Hälsningar Birte som gillar Sokoke och min Athena är en av dem.

 

Athena - en Sokoke

Publicerat: 11 januari 12:40
Taggar: athena, katt, snösokoke, sokoke

 Athena är ute och kollar omgivningarna efter stormen – ingen förändring – men lite blåsigt och ruggigt är det. Så kommer jag med kameran och skräms. Pälsen bak på ryggen reser sig lite för allt är så kymigt.

Hon är av rasen Sokoke som kommer från nordöstra Kenya och är en av världens ovanligaste raser. De är korthåriga och har ingen underpäls. Det gör att det blir minimalt med katthår i huset och all pälsvården sköter hon själv. Därför kan vi lägga all tid tillsammans med att kela och gossa.

Athena kan inte få kattungar så hon lever lycklig i huset och ute på sin älskade altan. Hon lämnar sällan den. Just nu finns det flera kullar i Sverige och en ska födas i dag enligt planerna. Spännande. Mamman är så rund om magen så enligt den bör det bli många små. Jag känner dem inte men har sätt bilder på Facebook.

Det finns en genetisk variant av Sokoke som är vit, snösokoke, och de går inte att avla fram. De katterna föds helt vita och efterhand som de växer så framträder mönstret. Just nu finns det två snösokoke-kattungar i Sverige. Är någon intresserad av att läsa mera om rasen så gå in på http://sokoke.nu/#sthash.lBT9visR.dpbs

Snösokoke

Bild av en Snösokoke.

Hälsningar Birte och Athena som har det bra efter stormen.

Tomtens förvandling

Publicerat: 6 januari 15:43
Taggar: handgjorda vättar, hangjorda tomtar, vättar, vätte, tomtar, tomte

 

Innan jul köpte jag en ledsen tomte på loppis för fem kronor. (till vänster) Hans kropp var gråmålad och skrovlig och han hade inga ögon och skägget var av syntetmaterial. Hans mössa var av fabrikstillverkad metervara som var avklippt och ihopsnörd så avklippta maskor spretade ut och skulle se ut som en tofs.

Nu har han blivet en glad vätte. (till höger) Hans kropp är slät och han har fått armar. Han har också fått ögon, rödrosiga kinder och skägg av fårpäls. Nu har han en handstickad mössa med en stor fin tofs.

Hälsningar Birte med alla tomtar och vättar som ser fram mot ett nytt år!

Senast inloggad: 25 maj 22:01
Bor i: Kungsbacka
Födelsedag: 24 nov 1950

Statistik

Medlemmar: 22072
Nya blogginlägg senaste dygnet: 7
Nya bilder senaste dygnet: 24

Nya handarbeten

Pläd 25 maj 2015 09:17 rmhenriksson
Herrtröja 25 maj 2015 09:14 rmhenriksson
Grytunderlägg 25 maj 2015 08:54 rmhenriksson
Grytlapp 20 maj 2015 11:50 rmhenriksson
Favoritkoftan 20 maj 2015 11:36 Susanne Ljung

Efterlysningen

Finns du med bland våra efterlysningar?

Bli medlem!

• Träffa nya vänner

• Ladda upp bilder!

• Delta i diskussionerna!

Bli medlem nu! »