Sök i denna blogg...

Annons
Annons
Annons

Annons
Annons

Res på egen hand

Sommarsemester vid Danmarks kust
Sommarsemester vid Danmarks kust

4 övernattningar
4 x frukostbuffé
2 x 2- rätters middag
Se hela resans innehåll
2449,00
SEK
Kalmars historiska charm
Kalmars historiska charm

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
1 x 3-rätters middag inkl. kaffe
Se hela resans innehåll
1299,00
SEK
Stralsund och Rügen
Stralsund och Rügen

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
2 x 2-rätters middag
Se hela resans innehåll
1699,00
SEK
Idyllen Åkersberg i Skåne
Idyllen Åkersberg i Skåne

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
2 x eftermiddagskaffe
Se hela resans innehåll
1549,00
SEK
Paradiset på den tyska vinvägen
Paradiset på den tyska vinvägen

5 övernattningar
5 x frukostbuffé
1 välkomstdrink
Se hela resans innehåll
3099,00
SEK

Gerdmarias blogg Tankar från Ön

Filosoferande men vardaglig kvinna på Ön. Har många intressen; allt från kraftfulla bilar till stickning, vegetarisk mat, miljövänligt leverne och sambo & katt. Jobbet inom utbildningssektorn tar mycket av min tid men försöker även hinna med mycket annat. Miljöfrågor intresserar mig.

Vem av oss är en svart svan...?

Publicerat: 31 januari 2012

Ibland roar jag mig med att gå igenom dagen som varit genom att skriva om den.

Alltså... idag har jag gjort följande:

Steg upp 06.15 efter en lite orolig natt där jag vaknat flera gånger. Madam Katt vaknade också tidigt och satte sig bredvid mitt huvud redan vid 05.45-tiden. Spinnande och med en del päls i riktning mot mitt ansikte.

Åt min standardfrukost, dvs. 1 1/2 mugg kaffe och två smörgåsar.

Konstaterade att det var - 10 grader kallt ute och skickade ut sambon för att starta bilen så att åtminstone den skulle bli lite varmare.

Sambon hämnades genom att sätta sig i bilen och låta mig ta ett pass med rutskrapning innan vi kunde åka till jobbet.

Anlände till jobbet kl 07.40 och började jobba. En lektion engelska, en lätt uppläxning av en studerande som kom 60 minuter för sent.

Åkte till en annan skolbyggnad tvärs över stan till ett möte. Lyckades sno åt mig en mugg kaffe och en nybakt munkring, gott. Fick även lite planerat som hoppeligen ska göra morgondagens schemaläggning lättare.

Efter mötet till bilen och tillbaka till min huvudsakliga arbetsplats. Läste några mail, sökte upp en studerande, diskuterade kort och sedan dags för lunch. Kommer inte riktigt ihåg innehållet på tallriken men det kan inte ha varit speciellt gott men vegetariskt var det åtminstone.

Skickade ett mail och sedan iväg till bilen igen. Hade ett möte med studiehandledare på en annan skola. Blev jättetrött. Återkom till vanliga jobbet 8 minuter före nästa lektion började. Åtminstone sken solen och det kändes mycket bättre.

Höll en lektion i biologi. Kom igenom det tänkta materialet.

Tog på jackan för att gå över skolgården till nästa möte. Behövde inte säga så mycket men försökte lyssna. Chefen talade en del om svarta svanar på jobbet. Fick inte riktigt sammanhanget klart för mig eller om någon av oss är en svart svan men det lät inte alltför positivt. En halv timme efter normal sluttid var mötet slut och sambon  ringde för att meddela att han ville åka hem.

Vi åkte hem. Åkte via mataffären och köpte lite färskt bröd och lite annat. Avstod från chips och godis... har ju karaktär!

Har läst lokaltidningen, druckit te och ätit tre smörgåsar.

Snart är dagen slut och Madam Katt sitter och tittar på mig. Hon vill nog nåt men det är inte dags för hennes kvällsmat än. Ut vill hon säkert inte gå eftersom det är kallt ute... och ännu kallare har de lovat, usch!

Trollet

 

 

Måndagsfullfart...

Publicerat: 30 januari 2012

Måndag och arbetsdag...

På morgonen när jag steg upp kändes det svalare än normalt inomhus. Det hade sjunkit från de normala 20,0 graderna inne till 18,3 grader, troligen på grund av att värmepumpen inte hängt med i svängarna när det plötsligt var - 14 grader utomhus. När vi kom hem från jobbet efter kl 17 var det - 5 grader utomhus och + 19 grader inomhus.

Det utlovas riktigt kallt vinterväder till kommande helg, vi får väl se... Knappast för kallt för att åka och rösta i presidentvalets andra omgång i alla fall. Känner mig manad att åka och rösta för det är lite unikt att en av de två kandidaterna är Grön...

För att gardera sig mot vintervädret har sambon idag bytt termostat i vinterbilen, mest på grund av att den gamla termostaten hade det jobbigt i morse och inte riktigt orkade med att hålla vindrutan isfri efter drygt två mils körning.

Detta har verkligen varit en arbetsdag med betoning på arbete.

Kom till jobbet 07.40 och hade några minuter för förberedelser innan första mötet drog igång kl 08.15. Diskuterade fram till 09.40 och då var jag redan 5 minuter försenad till lektionerna.

Hade sedan en lektion i matematik, hann upp till mitt arbetsrum för att läsa och besvara några e-mail och sedan mot matsalen. Idag bjöds det på kycklingfilé och kokt potatis och tillsammans med råriven morot gick det snabbt ner.

Sedan följde tre lektioner till fram till kl 15. Hann med en mycket snabb kaffemugg medan diskuterade med en kollega. Efter kl 15 förberedde jag morgondagens lektioner, ringde några telefonsamtal, pratade med en kollega och påbörjade lite schemaläggning för våren. Kl 17 var sambon klar att åka hem och vi åkte genast hem.

Kvällen har varit och är lugn. Tror att vi behöver det... Madam Katt har lagt sig i soffan tillsammans med sambon.

Trollet

 

 

 

Jobbet följer med hem...

Publicerat: 29 januari 2012

Det är en fin söndag men det irriterar mig att mitt jobb måste följa med hem på helgerna. Det är åtminstone lite roligare att jobba när solen lyser i nacken. Inte behöver man konstgjord belysning heller...

Igår gjorde jag inget som hade med jobbet att göra men nu sitter jag och skriver ihop anvisningar åt de studerande. Anvisningarna handlar om hur de ska göra med citat och delar av intervjuer när de skriver ihop sina examensarbeten.

För det första så är det lite tråkigt att de inte fått med sig tillräckliga kunskaper från de tidigare kurserna i svenska men detta tycks vara ett gemensamt problem för hela skolan. Det som de studerande lär sig i högstadiet följer inte med till gymnasiet och det som de lär sig på en kurs i gymnasiet till exempel andra året följer inte med till tredje årets slutarbeten.

Detta är egentligen en mycket stor fråga för hela utbildningssektorn och ligger inom ramen för sådant som jag egentligen skulle vilja forska om. Nu när jag har min ped mag utbildning klar så är jag behörig att söka något forskningsprojekt men så långt har jag inte kommit ännu. Jag skrev min ped mag avhandling om didaktik och meningsfull kommunikation i klassrummet så en fortsättning på temat skulle kunna täcka även detta problem.

För det andra är det irriterande att den vanliga arbetstiden, dvs. timmarna på jobbet, inte räcker till. Jag antar att jag borde tillbringa cirka 38 timmar/vecka på arbetsplatsen men jag ligger, och har länge legat, på cirka 42 timmar/vecka på arbetsplatsen + 2-5 timmar hemma per vecka. Det verkar inte så mycket men börjar man räkna 4-7 timmars övertid varje vecka som skolåret pågår så blir det många timmar...

Trollet

 

 

Madam Katt lurar oss...

Publicerat: 29 januari 2012

Söndag... och idag har vi vaknat till en riktigt traditionell vinterdag. Solen skiner, - 8 grader och vindstilla. För en gångs skull ser snön nästan ok ut men det är nog endast tillfälligt.

Igår lyckades Madam Katt lura oss och hon fick två frukostar, vilket hon inte ska ha eftersom hon börjar bli en rund vinterkatt. Hon väckte mig redan kl 05.15 och eftersom hon inte lämnade mig ifred så smög jag upp och gav henne frukost.

Sedan somnade jag om och vi sov alla till 08-tiden. Då väckte Madam sambon och han tyckte att hon varit snäll katt som låtit oss sova när det var lördag. Så han gav också henne frukost... Resultatet blev att hon sov hela dagen och det var först på kvällen som hon började hålla oss sällskap igen. Idag har hon inte lyckats med samma sak och nu har hon faktiskt varit ute i fem minuter...

Trollet

 

 

Åter en dag...

Publicerat: 27 januari 2012

Idag har det varit en lite annorlunda arbetsdag men en mycket bra sådan. Jag har "bytt" utbildningsprogram för en dag och varit handledare, kritiker och ständig uppmuntrare för en klass på årskurs 3 som håller på med sina obligatoriska examensarbeten.

Jag antar att det känns bra eftersom flera av de studerande har överraskat oss positivt men det finns fortfarande några som hänger på en lös tråd. De har ungefär två månader på sig att få examensarbetena färdiga så detta var halvtidsgenomgången. Jag har några sidor text med hem i väskan som jag måste läsa igenom under helgen och komma med förbättringsförslag. Jag har inte hunnit förbereda måndagens lektioner ordentligt så några böcker fick också följa med hem. Antar att det kommer att bli söndagsarbete igen...

Dagens lunch var fisksoppa och trots att den var helt ok så var den inte speciellt mättande. Följerna av detta har vi redan klarat av; sambon och jag åt pizza för en timme sedan och nu känns allt bra i magen igen. Sambon har nu somnat på soffan och Madam Katt sitter bredvid mig och håller mig sällskap medan jag knackar på datorn.

Utomhus är det vinter; - 4 grader, lite snö och en rå bitande vinterkyla i vinden. Men det börjar definitivt bli ljusare på eftermiddagarna vilket jag verkligen uppskattar.

Trollet

 

 

Att lära av sitt eget liv...

Publicerat: 26 januari 2012

Jag borde ju ha lärt mig sånt här... man får aldrig så mycket gjort på en dag som man tror att det ska gå att uträtta. Det kommer alltid nya mail att besvara och telefonen ringer och gör sig påmind. Eleverna står i dörren och vill diskutera, vilket ju är jättebra, och kollegorna pratar på av glatta livet... Egentligen skulle allt vara bra om vi hade längre dagar eller mindre punkter på den ständigt närvarande att-göra-listan...

Men jag är nog lite unik; på mitt bord på jobbet ligger inte endast en att-göra-lista. Idag hittade jag tre olika listor... med en del punkter överstrukna och en del punkter kvar att fixa. Nu har jag åtminstone skrivit om listorna så att det är bara en kvar men det blev tvåsidig...

Hela veckan har varit intensiv och idag när jag var lektionsfri på förmiddagen trodde jag att jag skulle hinna i kapp med en del saker. Men... jag tål bara en viss mängd arbete och stress och sedan kommer tröttheten.

Kände redan när jag steg upp idag att kroppen gjorde motstånd och de första timmarna på jobbet var enormt sega. Det blev dock bättre fram emot lunch och under eftermiddagen har jag fått lite mera gjort. Dagens jobblunch bjöd på lax och det fungerar ju bra för mig.

Igår var jag på kurs, utbildningsledarskap, halva dagen och det är en av orsakerna till att jag inte hinner med. Att vara borta från jobbet i fyra timmar fungerar visst inte så bra. Ändå åkte jag tillbaka till jobbet när kl var 16 och jobbade med administrativt arbete fram till 17.20. Håller på med schemat för nästa period men ännu finns det för många obesvarade frågor för att det ska gå att plocka ihop någon hållbar variant. Har idag åtminstone förberett mig för mötet som är inplanerat till måndag morgon.

Idag har vi även handlat matvaror åt mor och fört kassarna åt henne. Sambon är ungefär lika trött som jag och vi ser fram emot helgen båda två. De senaste två kvällarna har det mest blivit soffan men i kväll behöver jag få lite annat gjort också. Jag har unnat mig lyxen med en rejäl hög majschips och jag hoppas att magen tål dem...

Trollet

 

Dagarna går snabbt men är det roligt...?

Publicerat: 24 januari 2012

Arbetsdagarna går ut på att jag springer mellan lektioner till möten, från möten till lektioner eller från möte till möte. Tiden från 07.30 till 16.30 eller 17 går visserligen relativt snabbt men jag vet inte alltid om jag har roligt.

Ibland undrar jag verkligen om alla dessa möten leder till något konstruktivt. Visserligen pratar vi med varandra, vilket ju ska vara bra, men vad sägs egentligen och vem lyssnar på vad...? En konstig känsla av att envägskommunikation trots allt råder infinner sig ibland och det är nog bara vissa personer som man lyssnar på, andra pratar på men ingen lyssnar på dem. Jag är helt övertygad om att möten med fastslagen avslutningstid och på förhand  fastställd agenda är mycket bättre än fria diskussionsmöten som har en stor tendens att bli röriga och dra ut på tiden. Ja, jag är nog trött i kväll... Igår kväll satt jag ganska länge och rättade prov och uppgifter i svenska, engelska och matte men i kväll har jag inget sådant med hem.

I kväll känner jag inte för att göra någonting alls. Middagen blev Varma Koppen och smörgåsar åt sambon och te och smörgåsar åt mig. Lunchen på jobbet var, till elevernas fasa, vegetarisk lasagne. Så fort som någon rätt har förstavelsen vegetarisk blir de mycket fundersamma och kommer fram till att det inte går att äta. I stället för att gå till matsalen där maten är gratis för de studerande så går de ut på stan till närmaste hamburgerkedja. Det var ju det här med prioriteringar...!?

Trollet

 

 

Lördagsgöra och lördagsmeny...

Publicerat: 21 januari 2012

Lördag... någon enstaka minusgrad, det har snöat i natt och det ser ut att kunna komma mera snö under eftermiddagen.

Just nu tar jag paus i städandet och plockandet. Pausen går ut på att jag sitter vid datorn, intar min shake bestående av djupfrysta blåbär, 1 matsked apelsinmarmelad, en gnutta vaniljsocker samt sojayoghurt. Ska även äta en apelsin före det är dags för dammsugning.

Sambon är  iväg och skruvar på racebilen och därför ska vi äta middag senare. Jag ska laga en av hans absoluta favoriträtter: cheezypotatoes. Ett recept som vi haft med oss hem från USA och min numera avlidna amerikanska fostermor har lärt mig detta.

I en ugnssäker form lägger man en påse potatiskroketter eller någon form av djupfryst friterad potatis (men pommes frites fungerar inte). Ibland lägger jag till färdiga köttbullar i formen men idag kommer jag att snabbsteka köttfärs och lök och en halv hackad röd paprika och lägga ett lager av detta ovanpå potatisen. Sedan lagar jag en tjock sås av en burk Campbells sparrissoppa, utblandat med lite mindre mängd vatten än vad som står på burken. När soppan kokat upp lägger jag till en burk creme fraiche och kryddar lite extra. Detta hälles i ugnsformen ovanpå det övriga och allt toppas till sist med ett rejält lager riven ost. In i ugnen på 225 grader i cirka 45 minuter.

Vad jag ska äta när sambon äter detta har jag inte löst ännu; nåt med fisk antar jag.

Trollet

 

 

 

När bävan blir till vanligt jobb...

Publicerat: 20 januari 2012

Igår kväll när jag gick till sängs bävade jag för fredagen som arbetsdag. I morse när Madam Katt väckte mig kl 05 bävade jag för denna arbetsdag. Sambon steg upp och gav Madam mat och jag låg kvar i sängen till 06.15. Lite bävande...

Dagen har inte blivit speciellt mycket annorlunda än jag trodde. Möjligen är det positiva att jag överlevde och känner mig nu relativt välmående, antar att det beror på att jag överlevde.

Under förmiddagen hade jag två prao-elever och en pryande eventuell framtida assisterande lärare i klassen. Mycket pratande, diskuterande och förklarande blev det men kändes inte värre än väntat. Den kommande assisterande läraren kommer jag helt säkert att kunna jobba tillsammans med. Tyvärr dröjer det några veckor innan hon kan börja jobba...

Men sedan, när jag skulle snabbluncha, vegetarisk soppa, i matsalen för att hinna till massören så föll all bävan på plats. Varför kan inte alla människor hålla reda på vilka saker som är deras och vilka saker som definitivt inte är deras...?? Trots mörkgråa moln i antågande åkte jag till massören för han går snart på semester så jag ville inte missa dagens session. Det fixade sig bra och jag fick ny tid till vecka 9. Tillbaka till jobbet på mycket hala gator... Dessutom finns det alltför många människor som inte kan klockan...

På eftermiddagen var jag på ett jobbmöte i dryga två timmar. Efter det träffade jag en bekant på gatan och vi pratade en stund. Ett nyttigt och uppiggande samtal och sedan åkte jag hem. På hemvägen föll ett lätt snöfall och jag passade på att bli av med återvinningssoporna. Två kassar har vi samlat ihop under en dryg vecka.

Till middag har jag ätit en vegetarisk pizza och nu är även räkningarna betalda. Dax för något som hoppeligen ska bli en lugn fredagskväll...

Trollet

 

 

Det är jobbigt att tänka...

Publicerat: 19 januari 2012

I kväll känner jag mig trött och hängig men det är bara att konstatera att det tar på att tänka.

Jag har ägnat den största delen av dagen åt att förbereda för två olika arbetsgrupper som jag hamnat med i samt till att planera lektioner. Dessutom är schemaläggningen alltid aktuell och mycket annat. Trots att vi just påbörjat vårterminen så måste vi verkligen hålla igång planeringen inför nästa läsår och det är väl den biten som tar på just nu.

Eftersom jag kommer att få så mycket att göra inom ramen för de två arbetsgrupperna så försöker jag lägga ut en del lektioner på andra som kan vikariera. Men vikarierna ska vidtalas och informeras och lektionerna ska ju fortfarande ha ett vettigt och planerat innehåll. Egentligen så försöker jag planera så väl att jag själv ska ha lite mindre att genomföra men det är inte lätt att komma så långt heller.

Idag var det verkligen halt när vi körde hem men det gick bra. Det är ju torsdag så det var dags att handla åt mor och föra varorna åt henne men även det har gått bra. Nu gör tvättmaskinen sitt jobb och mina ögon är för trötta för att jag ska orka göra så mycket mer...

Trollet

 

Hur är det med oss egentligen...?

Publicerat: 18 januari 2012

Ja, jösses amalia... är vi stress-schizofrena eller är livet bara så här? En av mina kollegor säger ibland att vårt arbetsliv är som att vara med i en sanslös tecknad serie. En sådan som Kafka säkert skulle ha totat ihop ifall han skulle ha gett sig på att göra tecknade serier.

Igår var det jobbet som vanligt och vi lyckades komma i tid på morgonen även när de tre milen till jobbet är både snöiga och halkiga på samma gång.

Jag vaknade med värk i min slitna nacke men ett piller gjorde nytta efter en stund. Efter en sådan arbetsdag som jag hade på måndagen känns ofta följande dag lite som en dagen-efter upplevelse, även om man inte haft fröjden att vara med på en rejäl fest.

Igår eftermiddag när vi kom hem blev det att kolla posten, äta lite och sedan skulle vi "vila lite"... Vid 20-tiden vaknade jag till och konstaterade att det nog var för sent för att påbörja nåt vettigt så jag kunde lika gärna stanna kvar i soffan och titta på tv-nyheterna. Sedan tittade vi på The Mentalist, och efter det blev det duschen och sedan sova. Trots att jag sovit en stund på kvällen sov jag hela natten och vaknade först när klockan ringde.

Idag har jag hållit lektioner; svenska och matematik. Sedan en snabb lunch; fisk, potatis och rivna morötter samt en mandarin och efter det en snabbis till motorfordonsbyrån för att få ytterligare en av bilarna avställd under vintern. Eftersom vi inte tänker försöka få den äldre pick-upen genom besiktningen nu i vinter så är det åtminstone lite billigare att ställa upp den några månader.

På eftermiddagen har jag varit på två olika möten och därimellan fixat ett studiebesök för hela klassen samt en praktikplats åt en av de studerande. Allt-i-allo eller stress-schizofren, det är frågan det? Konstigt nog är jag förvånansvärt lugn nu för tiden. I slutet av november och början av december höll jag på att gå upp i limningarna hela tiden och frustrationen var enorm. Nu har jag lika mycket jobb som då men det känns annorlunda. På något sätt har jag kunnat börja använda intellektet igen och förmågan att tänka någotsånär kloka tankar börjar komma tillbaka. Visst, jag har massor att göra och det finns högar på mitt skrivbord som jag inte längre känner till innehållet i men man kan ju alltid blunda när man passerar dem...

Ikväll är sambon och skruvar bil och det är tyst här hemma. Inte för att han pratar speciellt mycket men tv:n är inte på och Madam Katt gör inget väsen av sig. I tystnaden finns något skönt och något som vi definitivt behöver...

Trollet

 

 

Jag vet inte vad jag ska tro...

Publicerat: 16 januari 2012

Måndag... en arbetsdag eller Sånt är livet...  (Anita Lindbloms gamla Sånt är livet är en av mina favoriter).

Kom till jobbet 07.30, undervisat till kl 14 med en lunchpaus på språng. Detta på språng var orsakat av saknade filter till kaffemaskinen, ännu mera saknade nycklar och ett verkligen saknat telefonnummer. Men allt hittades till sist men det blev ett antal gånger upp och nerför trapporna, bra motion antar jag.  Mellan lektionerna har jag dessutom ringt ett antal telefonsamtal och besvarat ännu flera mail. När lektionerna var över var jag på väg till kafferummet men stoppades i dörren av två kollegor och sedan diskuterde vi aktuella ärenden i drygt en timme. Då var kaffepausen över...

I stället tog jag itu med att kolla mailboxen, och ja rätt gissat, jag har besvarat några mail till. Då var klockan 16.30 och sambon ringde och undrade om jag var på väg hem.

Nej, det var jag inte för faciten till morgondagens matteuppgifter hade försvunnit på mitt bord och allra helst borde ett matteprov skrivas. Nu är klockan snart 21 och matteprovet är fortfarande inte skrivet. Däremot har jag handlat mat på vägen hem, kört hem på halkiga vägar eftersom det snöat på Ön idag och jag har ägnat den senaste timmen åt att korrekturläsa texter som hör till examensarbeten. Nu ska jag kanske skriva ihop matteprovet...

Trollet

 

 

Snö, bilar och arbetsuppgifter...

Publicerat: 15 januari 2012

Nu har jag skottat snö för första gången denna vinter... Det har slutat storma men när jag var ut på en promenad så märkte jag att snön lagt sig ganska tätt mellan bilarna. Eftersom jag känner mig själv så pass väl att jag vet att jag inte vill skotta snö före kl 07 en måndag morgon, ingen annan veckodag heller för den delen, så har jag idag skottat bort det mesta av snön som låg kring min vardagsbil. Sambons vardagsbil är fyrhjulsdriven och av den storleken att en mindre snödriva knappt märks men min lite-mindre-bil har sina begränsningar i drivförmåga och frihöjd.

Idag har jag även jobbat. Började med att skriva en lista på allt som måste göras och framför allt som behöver redas upp under kommande vecka. Sedan tidigare vet jag att det lättar och hjälper att skriva ner vad man behöver göra när det börjar kännas rörigt i huvudet. På något sätt lägger man stressen på pappret i stället för att låta den kretsa hejdlöst runt i huvudet och det blir åtminstone lite bättre på det sättet. Kände idag på förmiddagen att det börjar kännas ganska hopplöst igen men det gäller ju att "överleva" några veckor till på jobbet. Inte tänka, bara göra...

Sedan hade jag även fått mail från en av mina studerande, en studerande som jag handleder i en skrivprocess i ett examensarbete. Nu har jag kombinerat min middag, fiskpinnar, med att läsa och kommentera de texter som hon bifogat. Nu är texterna ivägmailade igen och jag hoppas att hon jobbar vidare.

Sambon har varit iväg och fått växellådan till racebilen fixad efter det att han hittade metallspån i den förra veckan. Nu har han varit hem och ätit en matlåda och dragit iväg för att hjälpa sonen med bilreparationer. Ja, det blir mycke bilar men det är ju livet som vi lever och som vi väl någon gång har valt...

Trollet

 

 

Än så stormar det...

Publicerat: 14 januari 2012

Snöstormen över Ön fortsätter... blåsten var lite lugnare under förmiddagen men nu låter det som om det tilltagit igen. Jag tror inte att det kommit så mycket snö men det som kommit yr runt och runt. Vi har ändå tur nu med nya huset för snön blåser bort från infarten i stället för att packa sig runt huset som det gör vid gamla huset.

Den snö som cirklar runt är inte vit. Snabbt har den blivit gråbrun och det beror på att den hårda blåsten drar med sig sand- och jordpartiklar. Jorderosionen från åkrarna är inte bra för grödorna men det blir så när marken var bar när denna storm drog in.

Madam Katt var tvungen att gå ut i morse men det var en skräckupplevelse säger hon. Nu ligger hon inne nära mig och det lär nog dröja innan hon går ut igen. Hon har aldrig gillat snö och kyla och inte gör hon det nu heller. Hon är som sina tvåbeningar, vi gillar inte heller snö och kyla.

Idag har jag gjort ungefär det som jag gör de flesta lördagar; tvättat kläder till inkommande vecka, städat och plockat samt lagat mat. Idag blev det en gryta gjord på kyckling, ris, hackad rödlök, hackad paprika och kryddat med lite thai-sås och soja grädde. Kycklingen var djupfrysta filébitar som jag köpte en stor påse av. De går bra att steka även innan de tinat upp och sedan skar jag dem i mindre bitar innan de hamnade i grytan. Kryddningen är viktig i en sådan rätt eftersom sojagrädden jämnar ut smaken väldigt mycket men det finns ju peppar och vitlök...

Trollet

 

 

Snöstorm på Ön och tankar om livet...

Publicerat: 13 januari 2012

Fredag kväll och en rejäl snöstorm på Ön. Visserligen har prognosen talat om hårda vindar men jag tycker att det låter som om stormen tar i mer än väntat.

Kattluckan är stängd för den öppnas av stormen och står rakt ut vilket inte gynnar värmen i huset. Vi erbjöd Madam Katt att gå ut genom dörren för en stund sedan men hon såg närmast chockad ut. Nu sitter hon på hallgolvet där vi har golvvärme och tycker säkert att det är skönare så.

Jobbveckan har tack och lov kommit till slutet men det har stundvis varit intensivt. Dels en hel del möten men framför allt behöver de studerande mycket av vår tid just nu.

Ibland känner jag mig som räddaren i nöden som ska försöka säga så många vettigheter som möjligt varje dag på skoltid. Därför finns det inte så många vettigheter kvar att säga när man kommer hem och det blir kväll.

När jag växte upp var det relativt roligt att växa upp och man såg fram emot att bli vuxen. Idag verkar det vara mycket mera komplicerat och många unga har svårt att planera framåt och de vet inte vad de ska göra med sig själva eller med omvärlden. Synd att det har blivit så här svårt att bli vuxen... Vi har nog skapat ett samhälle som ställer stora krav på människor i alla åldrar men borde inte alla ha en rimlig chans att leva väl, må bra och ha ork och tankekraft att tycka om vardagen och framtiden?

Trollet

 

 

 

Senast inloggad: 9 jun 21:06
Bor i: Åland

Statistik

Medlemmar: 23266
Nya blogginlägg senaste dygnet: 7
Nya bilder senaste dygnet: 24

Efterlysningen

Finns du med bland våra efterlysningar?

Bli medlem!

• Träffa nya vänner

• Ladda upp bilder!

• Delta i diskussionerna!

Bli medlem nu! »