Sök i denna blogg...

Enkel adress till bloggen:
http://www.hemmetsjournal.se/Spillror/blogg
Annons
Annons
Annons

Annons
Annons

Res på egen hand

Stralsund och Rügen
Stralsund och Rügen

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
2 x 2-rätters middag
Se hela resans innehåll
1699,00
SEK
Idyllen Åkersberg i Skåne
Idyllen Åkersberg i Skåne

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
2 x eftermiddagskaffe
Se hela resans innehåll
1549,00
SEK
Paradiset på den tyska vinvägen
Paradiset på den tyska vinvägen

5 övernattningar
5 x frukostbuffé
1 välkomstdrink
Se hela resans innehåll
3099,00
SEK
Sommar i Bretagne
Sommar i Bretagne

5 övernattningar
5 x frukostbuffé
1 välkomstdrink
Se hela resans innehåll
2799,00
SEK
Sommarsemester i Funäsdalen
Sommarsemester i Funäsdalen

4 övernattningar
4 x frukostbuffé
2 x 2-rätters middag
Se hela resans innehåll
2499,00
SEK

Ett ljus har tänts (forts. på "Ung och ofrivillgt barnlös")

Här kommer jag skriva om livet efter vårt första försök med provrörsbefruktning och vägen till att förhoppningsvis få chansen att bli föräldrar.
I dedcember 2012 föddes vår efterlängtade dotter! I bloggen skriver jag nu om både motgångar och lycka i livet.

Rädsla blandat med glädje

Publicerat: 28 april 2012
Taggar: glädje, ivf, rädsla

Igår var ju dagen då vi var på besök på Sahlgrenska. De kollade hur äggstockarna såg ut, hur många äggblåsor det fanns, och så tog de blodprov på mig, för att se nivåerna på hormonerna.

 

Allting såg bra ut, jag hade svarat bra på behandlingen sa de, och det fanns på ena äggstocken 13 äggblåsor mellan 13-18mm, på den andra var det färre och mindre.

 

Vi fick sitta och prata med en sjuksköterska och planera hur behandlingen ska fortskrida. På onsdag är det dags att plocka ut ägg. Så nu har jag fått veta hur jag ska ta sprutor och nässpray de sista dagarna, och vilket tid exakt som jag ska ta sprutan som gör att äggen mognar och sedan släpper. Eller ja, de ska ju inte hinna släppa, bara mogna, annars kan de inte plocka ut dem. Därav att tiden för den sprutan är väldigt exakt.

 

Så nu  närmar det sig hörrni... Jag känner en rädsla. Jag är uppriktigt rädd. Inte för att det kommer göra ont eller så, för de får göra vad de vill, det bryr jag mig inte så mycket om.

Jag är rädd för att få ett negativt resultat. Eller att det inte finns några ägg i blåsorna, eller att det sedan inte blir befruktat, eller att det inte fäster vid eventuell insättning av embryot. Så många eller...

 

Att jag inte ska tänka så, det vet jag. Men det är svårt. Samtidigt som jag känner så här, så är jag ändå glad, glad att det äntligen är dags, det är vår tur nu. Det känns overkligt.

 

Idag fick det bli en långpromenad i stället för en löparrunda. Magen känns öm och svullen, så det kändes onödigt att fresta på kroppen mer. Tänk, egentligen, det är många äggblåsor som slåss om utrymmet där nere... =)

 

Hoppas ni haft det soligt och fint idag, och ni som har förmånen att vara lediga, passa på att njuta av våren! Ni andra, får precis som jag, jobba. Men det är inte fy skam det heller.

 

Kram på er!

Nervositeten växer

Publicerat: 26 april 2012
Taggar: ivf, nervositet

Efter att ha tagit sprutan ikväll har jag sprutat i 7 dagar... Igår lämnade jag ett nytt blodprov för att kolla så att hormonerna stiger i lagom takt. Och idag ringde jag Sahlgrenska för att kolla resultatet. Provsvaret var bra, och jag ska fortsätta med samma dos av sprutorna som jag tagit hittils.

 

Imorgon ska vi även åka till Göteborg, då dom ska kolla med ultraljud hur det ser ut, hur många äggblåsor som finns och så. Så får vi se vad dom säger efter det.

 

Fram tills igår har jag varit ganska lugn vad gäller detta med IVF. Men igår växte det fram en nervositet och oro. Ju längre vi kommer i det här, blir det mer uppenbart att det kan gå fel, att vi får avbryta av olika anledningar. Eller så går det vägen.

 

Under tiden jag sprutat har jag även mått lite sådär. Har mått illa, haft huvudvärk och känt mig allmänt konstig. Bättre var det när jag enbart tog nässprayen, då tyckte jag till och med att jag mådde bättre än jag gjort på länge Tungan ute

 

Jaja, så ligger det till just nu i alla fall. Jag får försöka tänka positivt på det hela, och inte se till allt negativt som kan hända under resans gång.

 

Önskar er alla en trevlig torsdagkväll!

Bilder och dofter

Publicerat: 24 april 2012
Taggar: ivf, utsikt

Åh, vad naturen kan lukta underbart ibland! Idag när jag var ute och sprang, så luktade skogen extra gott! En blandning av barr, mossa och träd, blandat med lite fukt från regnet som fallit, underbart!

 

Att det sedan kan se vackert ut också, är ju ännu en härlig upplevelse.

Denna bild tog jag idag när jag var ute i joggingspåret, jag var tvungen att stanna upp och njuta en stund innan jag sprang vidare

 

Utsikt från joggingtur

 

För övrigt så pratade jag ju med en sköterska på Sahögrenska idag. Och efter vad provsvaren visade, så ska jag fortsätta med samma dos utav sprutorna, och ta ett nytt blodprov imorgon, och sedan ringa på torsdag igen. Så får vi se vad de säger då.

 

Ha det gott allihopa!

Empati- Människans Guld

Publicerat: 23 april 2012
Taggar: empati, ivf

Att kunna och försöka sätta sig in i hur en annan människa känner, är något fint tycker jag. Något värdefullt, som jag tycker är viktigt.

 

Alla har inte samma förmåga att känna empati. Undrar om det har att göra med att de är så upptagna med sitt eget? Att de inte är tillräckligt öppna? Eller är de bara ointresserade av andra?

 

Oavsett så tror jag att empati går att träna upp. Bara man är medveten om det...

 

Hoppas er måndag har varit bra. Det har min varit i alla fall. Det doftar nybakade bullar i hela huset. En springtur har jag även hunnit med, och det viktigaste, jag har lämnat ett nytt blodprov, för att se om Östradiol nivån stiger i lagom takt nu efter att jag börjat ta sprutorna. Så imorgon ska jag ringa Sahlgrenska om få resultatet, så jag vet hur vi ska gå vidare.

 

För övrigt fungerar det mesta bra vad gäller medicinerna till vårt IVF försök. Jag är bara väldigt trött! Vilket kan vara en biverkning av detta, eller så beror det på annat.

De här sakerna är i alla fall mina följeslagare nuförtiden

 

IVF, nässpray och spruta

 

Nässprayen tar jag klockan 06, 13 och 20. Och sprutan kl 20. Och än så länge har jag inte glömt något. Det är precis som att kroppen har tiderna inprogrammerade... =)

 

Ta hand om er och varandra! Kramar

Om att låtsas

Publicerat: 22 april 2012
Taggar: möten

Idag denna söndag då både jag och min sambo är lediga, fick vi för oss att åka till A6 center, ett större köpcenter med bra utbud av butiker.

 

Precis när vi kommer innanför dörrarna till köpcentert, säger min sambo att han ser ett par vi känner (jag nämner inga namn), och de går rakt emot oss. Till saken hör det att de har fått barn för några månader sedan, och vi har på ett ganska naturligt sätt inte umgåtts så mycket med dem det senate året. Vilket jag tycker varit skönt.

 

I alla fall, när Daniel då sa att han såg dom, och jag förstod att vi skulle mötas, ville min kropp bara vända om och springa ut! Det var en konstig känsla, jag liksom gick igenom flera utvägar i huvudet, på bara någon liten sekund. När jag som vätat kom fram till att jag inte kunde smita, var det bara att stanna kvar och klistra på ett falskt leende och verka glad.

 

Säga grattis till bebisen, och prata allmänt kring det. Visst jag är glad för deras skull, det är jag verkligen. Men det är också det enda. Att stå där och le, och vara trevlig, när jag egentligen gick sönder i flera bitar, känns så falskt! Nästan som att ljuga... Så att låtsas vara något som man inte är, är inget jag tycker om, men tyvärr nödvändigt ibland.

 

Som tur var, skildes våra vägar där, och jag och min sambo fortsatte på vår lilla tur bland affärerna. Men hur stora är oddsen egentligen, att vi skulle stöta på dom där?!

 

Jaja, nu måste jag ut och springa och lufta tankarna en stund.

 

Må så gott!

Har ni funderat på det övernaturliga?

Publicerat: 21 april 2012
Taggar: övernaturligt

Hör ni till dem som ibland kan känna att det är  någon/något kring dig, som du inte riktigt kan sätta fingret på vad det är?

 

Just det att man inte känner sig ensam när man egentligen är det, är något jag upplever ibland. Kanske inte så mycket hemma. Men på jobbet, där finns det rörelser som jag inte kan förklara.

 

Detta är något som fascinerar mig mycket! Då jag ju tror på ett liv efter döden, kan jag inte låta bli att tro på det övernaturliga heller. Det är ju nästan som samma sak enligt mig...

 

En gång, när jag skulle satt i bilen på väg någonstans. Så skulle jag svänga till vänster ut på en större asfalts väg, från en lite mindre väg. Sikten är lite dålig, och jag tyckte mig se att det var lugnt, att det inte kom några bilar.

Men, rätt som det var så var det precis som att någon trampade hårt på bromsen, fast det var mitt ben... Och mycket riktigt, det kom också en bil...

 

Jag vet inte, men kan det vara så att jag helt omedvetet i huvudet såg bilen på någon hundradelssekund, och då tryckte bromsen i botten. Eller var det så att jag fick lite hjälp?

 

Ni tycker kanske jag är helt konstig nu, men jag tror att jag inte var ensam i bilen den gången. Hade jag (eller vem det nu var), inte bromsat, så hade jag krockat...

 

Intressant enligt mig!

 

Har ni varit med om något lite annorlunda någon gång? Eller känner ni av närvaron av någon/något? Berätta gärna i så fall!

 

Trevlig kväll!

Älskade familj

Publicerat: 20 april 2012
Taggar: grand danois, ivf

Den här stunden och kvällen har jag längtat efter hela veckan. Efter en vecka med mycket jobb, och få timmar tillsammans med min sambo och vår hund, så står nu en ledig helg framför oss!

 

En helg att tanka energi på, umgås och bara få vara. Det är inte så roligt alla gånger att ge sig iväg till jobbet på kvällen, när de andra två godingarna är kvar hemma. Men som sagt, nu är vi lediga båda två!

 

Igår hann jag med en fantastisk löparrunda! Utan musik. Det var bara jag, vinden, fotstegen och mina andetag. Och fåglarna förståss, de sjöng för mig så vackert!

 

Just alldeles nu, borde jag gå och ta den första sprutan i vår IVF resa! Äntligen. Det känns stort på något sätt... Hoppas jag kommer ihåg hur man gjorde med de där sprutorna... Nej, det får bli att sluta skriva nu, och återkomma en annan dag!

 

Föresten, visst visar detta kortet kärlek?!

 

Grand Danois myser

 

Om ni inte riktigt ser hur bilden ska vara, så ligger Vizla med huvudet mellan min sambos ben. Hon verkligen myser, och trivdes väldigt bra där... Tungan ute

 

Önskar er alla en fantastisk helg! Kram

Kaffe deluxe

Publicerat: 18 april 2012
Taggar: vänskap

Mm.. Har ni provat att i filtret tillsammans med kaffepulvret lägga grovt stött kardemumma? Det är super gott! Just nu sitter jag och njuter av en sådan kopp kaffe! Eller ja, kan man kalla det kaffe när det är koffeinfritt? Det smakar i alla fall likadant som kaffe.

 

Idag har jag träffat en gammal god vän! Äkta vänskap rostar aldrig, så är det bara. Det är alltid lika roligt att träffa denne underbara människa! Vi har känt varandra sedan småskolan. Även om vi inte ses jätte många gånger på ett år, så känns det lika bra varje gång.

 

Sedan stod en väldigt söt lite försynt kille utanför mataffären och sålde majblommor.

"vill du kanske köpa en majblomma? Eller..." Sa han väldigt blygt och försiktigt när jag gick förbi. (Precis innan jag kom, tackade en farbror nej till att köpa..)

Jag hade inga kontanter så jag svarade att jag skulle köpa på vägen ut ur affären, då jag har tagit ut pengar.

När jag kom ut ur affären frågade den lilla söta killen "ville du köpa majblomma, för jag tyckte jag kände igen dig.."

 

Och jag köpte två av honom, och han kändes genast lite gladare. Jag hade kunnat köpa upp nästan hela hans väska med blommor, bara för att han verkade så snäll. Glad

 

Om dryga två timmar ska jag åka och sjunga i kören, och sedan direkt till jobbet, härliga onsdag! Bara ett träningspass som saknas, så hade dagen varit fulländad... Och lite tid med min älskade sambo förståss...

 

Ta hand om er! Och köp majblommor när ni ser en som säljer Flört

Oh Happy Day!

Publicerat: 17 april 2012
Taggar: glädje, ivf

Åh, vilken bra dag! Det känns som jag skiner som en sol.

 

Sahlgrenska ringde, och provsvaret var bra. Mina hormoner hade sänkts till den nivå de ville, så sprayen har verkat fungera som den ska! Så här kommer fortsättningen se ut:

Egentligen skulle jag kunna börja med sprutorna som ska stimulera äggblåsornas tillväxt redan idag. Men läkaren vill ha ett nytt blodprov på sprutdag 4, vilket innebär att de skulle få det provet på lördag, vilket ju inte går. Så nu får jag vänta med att börja spruta tills på fredag. Så blir det nytt blodprov på måndag och sedan ska jag ringa till Sahlgrenska på tisdag.

 

Jag vet att det är många, många fler steg i den här resan som ska klaffa. Men detta var ett kliv i rätt riktning. Till på köpet har jag mått bra under behandlingen än så länge. =)

 

Sedan var jag på ett Step pass på gymmet nu i eftermiddags, och då pratade jag med så trevliga människor. Visst är det märkligt hur det en del dagar inte blir sagt något i omklädningsrummet, medan man andra gånger pratar massor med en del. Undrar om det har att göra vad man utstrålar för energi? Idag var i alla fall jag glad.

 

Nu ska jag äta kvällsmat med frusa bär, fil+kesella och kokt ägg. Mums!

 

Hoppas ni alla haft en bra tisdag! Kram

Dessa mobiltelefoner!

Publicerat: 16 april 2012
Taggar: cellprov

I och med att jag har fem mil enkel resa till jobbet, så tillbringar jag en del tid i bilen.  Och får se en del skrämmande...

 

Idag på min väg hem såg jag två  personer som satt och grejade med sina mobiltelefoner. Att hålla den i handen, och vila den mot ratten, samtidigt som man kör, det är ju livsfarligt! Den ena mannen var dessutom i en korsning och körde.

 

Hur mycket koll kan de ha på vägen när de ska kolla på sina telefoner?!

 

Nu låter det kanske som att jag inte tittar på vägen, utan kollar på alla andra förare, men så är det inte =)

 

Så, nu har jag fått ur mig lite frustration för idag! För övrigt har denna dagen bestått av jobb. Och direkt efter jobbet en uppfriskande promenad. Nu blir det absolut soffan som gäller resten av kvällen, och imorgon  ska jag njuta av min lediga dag!

Fast njuta ja, jag ska gå till gynekologen

och ta ett cellprov. Innan vi fick gå vidare med vår utredning kring vår barnlöshet, var de tvungna att åtgärda cellförändringar på livmodertappen. Och nu är det dags för ett nytt prov, hoppas, hoppas det går vägen. Kommer dröja fyra veckor innan jag får reda på resultatet i och för sig...

 

Trevlig kväll!

 

Kärt återseende

Publicerat: 15 april 2012
Taggar: blodprov, tankar

Nej, jag har inte försvunnit för gott, och inte heller gett upp den här bloggen. =)

 

Det har bara varit väldigt fullt upp de senaste dagarna. Har jobbat alla nätter utom en den här veckan, och ungdomarna på jobbet har inte låtit oss personal sova de senaste nätterna om man säger så... Och så har jag hjälpt min kära sambo lite i ladugården nu i helgen.

 

Så nu var det extra roligt att kika in här och se vad ni har för er, ska försöka läsa så många blogginlägg som jag hinner nu, innan jag ska till jobbet igen.

 

Imorgon, då är det äntligen dags för att ta blodprov! Och på tisdag ringer Sahlgrenska för att berätta vad provet visar, och om sprayen haft någon effekt.. (Hm... skrev inte jag detta i förra inlägget? Jag minns faktiskt inte, men var det så, så fick ni en repris!).

Tisdag känns i alla fall som en milstolpe vad gäller vår IVF resa. Då får vi reda på hur vi ska gå tillväga i fortsättningen.

 

Mina tankar har annars de här senaste dagarna då jag varit så mycket på jobbet, kretsat kring hur vissa barn/ungdomar har det egentligen. Det är så otroligt tragiskt tycker jag, att det finns de som inte har några föräldrar. De kanske har föräldrar, men som inte bryr sig. Fruktansvärt!

 

Jag vet att man i mitt jobb inte bör fästa sig vid de tjejer som kommer och bor på behandlingshemmet, men ibland är det svårt. Jag känner så starkt för speciellt en tjej, som inte har några föräldrar, hon har ingen! Jag blir ledsen när jag tänker på det.  Det borde inte få vara så!

 

Nu ska jag läsa vidare här på hemmetsjournal!

 

Hoppas ni alla haft en fin helg! Kram till er!

Vizla vs Utomjording?!

Publicerat: 12 april 2012
Taggar: grand danois

Idag satt jag och gick igenom lite gamla kort igen. Alltså vad hade man gjort utan denna fantastiska uppfinning!? Att kunna bevara minnen och upplevelser på bild, det är ju fantastiskt egentligen!

 

I alla fall, jag hittade det här kortet, det är taget på Vizla underifrån...

 

En bild tagen underifrån...

 

Jag bara älskar detta kortet... Visst är hon söt!? =)

 

Idag har jag haft min underbara lediga dag. Nu blir det jobb resten av veckan, vilket ju i och för sig är positivt.

 

Jag satt och läste lite info om Sahlgrenska på nätet idag, och vad jag förstod så har de stängt över sommaren på reproduktionsavdelningen. =( Om det nu är sant, så tycker jag det är riktigt, riktigt synd... De kan väl ha öppet lite i alla fall.. Men som sagt, jag är inte 100% säker på att det är så.

Men om det är det, och vi misslyckas med vårt första försök, så innebär det att vi får vänta ytterligare en mängd månader innan vi får prova igen...

Fast man ska ju inte ta ut något i förskott!

 

Hoppas ni alla får en trevlig kväll!

Även det enkla kan vara fint

Publicerat: 11 april 2012
Taggar: tankar

Igår begav jag mig ut på en löparrunda i ett motionsspår. Kring spåret är det mest skog och åter skog. Vilket är härligt tycker jag!

 

När jag hade sprungit färdigt, och stod och stretchade, njöt av fågelsången, och andades in alla dofter, så fastnade blicken på en trädstam...

 

Trädstam

 

Jag tycker det är fint med barkens olika lager och färger. Även laven gör sitt, för att göra stammen speciell.

Det behöver inte vara så konstgjort och avancerat för att saker, människor, djur (eller vad det nu må vara), ska vara fint och seciellt.

 

Allt och alla är ju speciella på sitt sätt.

 

Hoppas er dag varit bra. Kram på er!

En gammal dröm...

Publicerat: 10 april 2012
Taggar: piano

Åh, så underbart! Nu har jag äntligen fått en piano! Eller jag har inte fått det än, men jag ska få det snart, när vi hinner hämta det.

 

I väldigt många år har jag önskat mig ett eget piano. Inte för att jag kan spela, men jag vill jättegärna lära mig! Det är ett så otroligt vackert instrument tycker jag! Det blir ännu mer speciellt när det varit inom släkten genom alla år, så det ligger lite historia bakom det =)

 

Idag gjorde jag ett besök hos tandläkaren... Mindre roligt, då de hittade ett hål... Men det är ju tur att jag ger tandläkarna lite jobb!


Sedan var det det där med planer som får skjutas undan... Det blir till att börja jobba redan kl 16, i stället  för 21. Men det borde jag väl också vara glad över egentligen. Men det är precis som att mitt huvud behöver tid på sig att ställa om sig från en plan till en annan. Jag kanske planerar för mycket...

 

Jaja, hoppas ni har en fin dag, trots ruskväder!

"Sprayinfo!"

Publicerat: 8 april 2012
Taggar: ivf, påsk

Nu känns det som att jag varit lite frånvarande här igen, ibland är det för mycket som skall hinnas med, och man måste ju prioritera... =)

 

Jag hoppas i alla fall att er påsk varit bra hittils. Min har i alla fall flutit på utan anmärkning. Hade lite gäster igår kväll, och så upp till kossorna i morse, så nu börjar kroppen kännas mör. Det blir till att krypa ner i sängen tidigt ikväll, så att jag orkar upp till kossorna även imorgon bitti.

 

Nå, hur går det då för oss med vår IVF resa? Nässprayen har jag tagit i en vecka nu, och skall fortsätta en vecka till, innan det är dags för att ta blodprov, för att se hur mina hormonvärden ligger till.

Jag måste säga att jag inte märker av många biverkningar än! Lite hjärtklappning och trötthet, annars inget anmärkningsvärt. Detta känns som en enorm lättnad! Får hoppas det håller i sig resten av spraytiden med.

 

Nej, gott folk, God natt!  Må så gott!

Senast inloggad: 15 maj 22:17

Statistik

Medlemmar: 23257
Nya blogginlägg senaste dygnet: 8
Nya bilder senaste dygnet: 16

Efterlysningen

Finns du med bland våra efterlysningar?

Bli medlem!

• Träffa nya vänner

• Ladda upp bilder!

• Delta i diskussionerna!

Bli medlem nu! »