Du behöver
- 600 g räkor med skal
- 2 prt buljongkokt kamutvete
- 250 g broccoli
- morötter
- avokados
- ask böngroddar
- 150 g mango
- krispsallad
- 65 g mâchesallad
Dressing
100 g mango
röd chili
0.5 dl rapsolja
lime
Garnera med
svarta sesamfrön
Gör så här
Skala räkorna och ställ dem kallt. Ansa och dela broccolin i buketter. Skala och skär morötterna i stavar. Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Spola i kallt vatten och låt rinna av.
Dela, kärna ur och skär avokadorna i skivor. Skölj böngroddar och sallad och låt rinna av i durkslag.
Dressing: Lägg mango, urkärnad chili, rapsolja och limesaft i mixern och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.
Lägg sallad i botten på portionsskålarna. Fördela kamutvete, morötter, avokado, böngroddar, mâchesallat, mango och broccoli i grupper. Lägg räkorna i mitten och strö över svart sesamfrön. Servera med dressingen vid sidan om.