Blondies med hallon

Du behöver 300 g vit choklad 250 g smör 4.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4 st stora ägg 190 g vetemjöl 200 g hallon...

Du behöver

  • 300 g vit choklad
  • 250 g smör
  • 4.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 st stora ägg
  • 190 g vetemjöl
  • 200 g hallon

Garnera med:

florsocker
hallon

Ugn: 180°

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med smör och socker. Låt smälta på svag värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.

2
Rör i vaniljsocker och tillsätt äggen ett i taget. Sikta i mjöl och vänd ner hallonen.

3
Klä en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 30 minuter. Låt kakan svalna i formen i 10 minuter.

4
Skär kakan i rutor och låt kallna på galler. Sikta över florsocker och garnera med hallon.

Scroll to Top