Fattiga riddare med philadelphiaost

Fattiga riddare i en matig variant med ost och skinka. Om du vill ha ännu mer smak kan du även lägga dijonsenap och rödlök mellan bröden. Servera som mellanmål, lunch eller brunch.

2 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 – 2 msk mjölk
  • 4 brödskivor
  • 50 g philadelphiost
  • 2 skivor ost
  • 2 skivor skinka
  • smör och neutral olja, till stekning

Gör så här

1

Vispa lätt upp ägg och mjölk i en djup tallrik.

2

Bred färskost på två av brödskivorna och lägg på ost och skinka. Lägg på de två andra brödskivorna och kläm ihop.

3

Doppa bröden på båda sidorna i äggvispet och lägg direkt över i en varm stekpanna med olja och smör. Stek till fin färg på låg värme och tills osten smält ordentligt.

Scroll to Top